U trendu

Rigorozno: Za nepoštovanje mera kazna i do 20.000 evra

Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore će od večeras, stupanjem na snagu novog Zakona o zaštiti od korona virusa, rigorozno novčano kažnjavati kršenje naredbi o sprečavanju širenja koronavirusa, a predviđene kazne kreću se od 500 do 20.000 evra.

Nakon što je večeras u Službenom glasu objavljen Zakon o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji je juče usvojen u crnogorskom parlamentu, iz Vlade je saopšteno da su kazne od 2.000 – 20.000 evra predviđene za pravno lice, od 200 – 2.000 evra za odgovorno lice u pravnom licu i od 350 – 6.000 evra za preduzetnika ako ne obezbede socijalnu distancu i zaštitnu opremu.

U saopštenju se dodaje da su kazne od 500 do 2.000 evra predviđene za odgovorno fizičko lice u državnom organu, organu uprave, lokalne uprave i lokalne samouprave, a kazne od 100 do 2.000 evra predviđene su za svako fizičko lice koje se ne pridržava mera.

Nacionalno koordinaciono telo Crne Gore za zarazne bolesti (NKT) danas je na sednici donelo odluke o zabrani okupljanja na javnim i otvorenim površinama, ponovnom obaveznom korišćenju zaštitnih maski na javnim mestima i u zatvorenom prostoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.