Rodbina i prijatelji oteli iz bolnice preminulog zajedno sa krevetom

Rodbina i prijatelji danas su sa infektivnog odeljenja bolnice u Strumici izneli telo 49-godišnjeg preminulog pacijenta i zajedno sa bolničkim krevetom ga odvezli kući, javili su lokalni mediji.

Direktor te bolnice Naće Gogov je rekao da se „sve desilo kao u horor filmu“ jutros oko devet sati, nakon što je preminuo 49-godišnji pacijent koji je malo pre toga primljen u teškom stanju.

Taj pacijent je, naveo je, hospitalizovan na infektivnoj sa povećanom temperaturom, visokim krvnim pritiskom i malaksalošću, i preminuo je za kratko vreme.

Bolesnika su u bolnicu doveli ćerka i supruga, a ubrzo nakon što je preminuo, kako je rekao Gogov, „dvadesetak građana iz Strumice je izvuklo preminulog zajedno sa krevetom, prebacili su ga preko ograde, stavili u kombi i odvezli u nepoznatom pravcu“.

Zaposleni u bolnici kako ne bi izazvali incident nisu pokušali da spreče da telo bude odneseno, jer se radilo o većoj grupi ljudi, ali su slučaj odmah prijavili policiji.

Direktor bolnice je dodao da je odmah pozvana policija, kao i da ne može da se zna da li je preminuli pacijent zaražen korona virusom, jer nisu stigli da mu urade test.

Strumica je, kako navodi portal „Sakam da kažam“, novo žarište korona virusa, sa trenutno 1.008 aktivnih slučajeva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.