Rudan: Evropa se pokazala kao „šaka jada“

ZAGREB – Pisac i blogerka Vedrana Rudan, koja je vakcinu protiv korona virusa primila u Beogradu, komentarisala je danas kritike koje su joj zbog toga upućene u Hrvatskoj i ponovo istakla da je masovna imunizacija u Srbiji rešena odlično, a da se Evropa pokazala kao „šaka jada“.

„Politika je politika. Ja sam tamo došla na poziv Beograda, države Srbije, da ne okolišamo. Ako ćemo da kažemo da se država Srbija percipira kao (Aleksandar) Vučić, ima svoje neprijatelje i medije koji su protiv njega i medije koji su za“, rekla je Rudan gostujući na zagrebačkoj N1 tv.

Naravno, istakla je da su ti mediji koji su protiv Vučića, kako navodi, iskoristili činjenicu da je ona kao strankinja došla u Beograd da primi vakcinu, da bi se obračunali sa srpskim predsednikom.

Govorila je i o tome da su je pitali da li se oseća krivom zbog toga što je možda uskratila vakcinu nekome kome je ona bila potrebna.

„Ja sam rekla da ako je to tako, da se osećam krivom, ali mi je rečeno da vakcine ima dosta i da sam ja otišla tamo kao neko ko misli da neće ukrasti nikome ništa. Da dolazim kao umetnica, ne kao kradljivica“, rekla je Rudan.

Rekla je i da se ispostavilo da je 4.000 stranih državljana u Srbiji primilo vakcinu.

„Mislim da je to jedan plemeniti cilj zemlje koja ima višak da pomogne sirotinji kojoj je život ugrožen iz zemalja koje ih nemaju. Ja imam milion hroničnih bolesti i stara sam. Evropa se pokazala kao šaka jada“, zaključila je Rudan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.