U trendu

Rusija: Oko 80 odsto obolelih kupilo potvrde o vakcinaciji

MOSKVA – Oko 80 odsto građana koji tvrde da su vakcinisani vakcinom “Sputnjik V“, a oboleli su od nove infekcije korona virusa u teškom obliku, svoje potvrde o vakcinaciji su jednostavno – kupili, izjavio je Aleksandar Gintsburg, šef ruskog Gamaleja centra koji je razvio vakcinu “Sputnjik V“.

“Ako su oni, koji su se navodno vakcinisali Sputnjikom V, ozbiljno razboleli nakon toga, kako pokazuju podaci, onda se radi o ljudima koji su, nažalost, koristili lažne sertifikate. Među njima je 80 odsto onih koji su kupili sertifikate“, rekao je Gincburg za rusku agenciju TAS S.

On je objasnio da je moguće proveriti da li je neko vakcinisan Sputnjikom V ili ne uz pomoć posebne analize za prisustvo markera leka.

“Vidimo da ljudima nedostaju ovi markeri u 80 odsto slučajeva“, izjavio je Gincburg.

Stručnjak je takođe rekao da su slučajevi kupovine sertifikata, koji su poznati široj javnosti, samo delić onoga što se zapravo događa.

“Ljudi troše novac, a onda se razbole i umru za svoj novac. Oni sami sebe varaju. Očigledno da se njihova vizija menja. Oni počnu da veruju da su zaista vakcinisani i zanemare ograničenja karantina. Kao posledica ovih promena ponašanja, rizik od obolevanja dramatično se povećava. Osim toga, oni stavljaju druge u smrtnu opasnost“, zaključuje Gincburg.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar