U trendu

Rusija: U Pokrovu pojačane mere bezbednosti zbog Navaljnog

POKROV – Ruska policija je danas pojačala bezbednosne mere u gradu Pokrovu, gde opozicioni lider Aleksej Navaljni služi zatvorsku kaznu, jer se njegove pristalice spremaju da održe protest ispred zatvora i upute zahtev vlastima da mu omoguće adekvatnu medicinsku negu.

Navaljni (44) je najavio prošle nedelje štrajk glađu jer mu, kako tvrdi, nadležni u zatvoru uskraćuju adekvatan medicinski tretman akutnog bola u leđima i u nogama, prenosi Rojters.

Uprava zatvora u Pokrovu saopštila je da je zdravstveno stanje Navaljnog zadovoljavajuće i da mu je pružena sva neophodna medicinska nega.

Nakon što je Navaljni kasnije saopštio da su trojica zatvorenika iz njegove ćelije smeštena u bolnicu zbog tuberkoloze i da će on nastaviti štrajk glađu iako ima visoku temperaturu i kašalj, njegovi saradnici su u ponedeljak po podne obavestili javnost da će održati proteste.

Moskovski dnevnik „Izvestja“, blizak Kremlju, objavio je da je Navaljni premešten u izolaciju i da je testiran na korona virus, a od jutros je, kako izveštava Rojters, ispred kapije zatvora u Pokrovu postavljen impovizovani policijski kontrolni punkt i metalne barijere na 100 metara udaljenosti od objekta.

„Zatvor je od sada pod specijalnim bezbednosnim režimom“, potvrđeno je Rojtersu iz ruske policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.