S. Arabija: Suspendovani svi međunarodni letovi

RIJAD – Saudijska Arabija je suspendovala sve međunarodne letove zbog novog tipa kovida 19, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova, a preneo CNN pozivajući se na nacionalnu državnu agenciju.

Saudijska vlada je odlučila da prekine sve međunarodne letove na nedelju dana, a to bi moglo da se produži, prema pisanju Saudijske pres agencije (SPA).

Izuzetak su odlasci, pa ljudi koji žele da napuste Saudijsku Arabiju mogu da odlete sa aerodroma te arapske zemlje, dodaje se u tekstu.

Ulazak u Saudijsku Arabiju kopnenim i vodenim putem je takođe zabranjen na nedelju dana, uz mogućnost da se suspenzija produži na još sedam dana.

Oni koji su ušli u Saudijsku Arabiju iz neke od evropskih zemalja ili iz države u kojoj je primetan porast obolelih posle 8. decembra, moraju da poštuju restriktivne mere, uključujući karantin od dve nedelje, koji počinje da važi od momenta ulaska u Arabiju.

Putnici koji su došli posle 8. decembra će morati da se testiraju na korona virus i da ga ponavljaju na pet dana.

„Svako ko dolazi iz evropske zemlje ili bilo koje zemlje na svetu gde se pojavila epidemija u prethodna tri meseca mora da bude ispitan na korona virus“, dodala je SPA.

Ove mere se ne odnose na trgovinu sa zemljama gde se mutirani virus nije pojavio, odlučilo je ministarstvo zdravlja u saradnji sa ministarstvom saobraćaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.