Sednica Skupštine grada u petak, sa odbornicima i Vulin

BEOGRAD – Sednica Skupštine grada biće održana u petak, 12. marta, a na dnevnom redu, između ostalog, naći će se i informacija o stanju bezbednosti u Beogradu.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će se odbornicima u petak obratiti ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, dodajući da je zahvalan Vulinu što je prihvatio njegov poziv da zajedno s načelnikom Uprave beogradske policije Veskom Milićem razgovara s gradskim odbornicima o stanju bezbednosti u gradu.

„Ministar Vulin je za nekoliko meseci postigao izuzetne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine narkoticima i ljudima, kao i razbijanju kriminalnih grupa. Ti rezultati doprineli su tome da se građani Beograda osećaju bezbednije, kao i da njihova imovina bude zaštićena“, rekao je Vesić u ponedeljak.

On je izrazio uverenje da će dolaskom ministra policije na sednicu gradske skupštine biti uspostavljena nova praksa da se s najvišim rukovodiocima policije na sednici najvišeg gradskog predstavničkog tela makar jednom godišnje razgovara o bezbednosti u gradu.

Vesić je dodao da će to biti prilika i da ministar Vulin i načelnik beogradske policije Milić čuju mišljenja i predloge gradskih odbornika o tome kako može da se poboljša stanje bezbednosti u gradu.

Sednica će, kao i prethodna zasedanja gradskog parlamenta u poslednjih godinu dana, zbog epidemiološkim mera u borbi protiv korona virusa, biti održana u Sava centru, uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Pred odbornicima će se naći i predlog izmena odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno opštinama u 2021. godini, kao i izmene odluke o budžetu Beograda za ovu godinu.

Odbornici će odlucivati i o nekoliko planova detaljne regulacije: lokacije „Moravska“ – deo naselja Bataševo u Mladenovcu, „Mali prolaz“ – deo naselja Medulužje u Mladenovcu, Centra za upravljanje komunalnim otpadom – transfer stanice u Mladenovcu, kao i o izradi planova detaljne regulacije od značaja za razvoj grada.

Na dnevnom redu su i predlozi odluka o uniformi i oznakama komunalnih milicionara, o označavanju vozila i plovila i opremi Komunalne milicije, kao i zaključak o davanju saglasnosti na plan rada Sekretarijata za poslove komunalne milicije za 2021. godinu.

Odlučivaće i o izmenama odluke o javnim parkiralištima, te izmenama odluke o naknadama za korišćenje javnih puteva za grad Beograd.

Na dnevnom redu biće i izmene odluke o načinu, uslovima i kriterijumima za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za podršku razvoja preduzetništva, kao i Predlog programa energetske efikasnosti grada Beograda za period 2021–2023. godine.

Na dnevnom redu su i izveštaji o radu Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti Grada Beograda, o realizaciji Lokalnog plana upravljanja otpadom 2011–2020. za 2020. godinu.

Takođe, pred odbornicima će biti i izveštaji o radu ombudsmana grada Beograda za 2020. godinu, Kancelarije za mlade, Službe za centralizovane javne nabavke, kao i Predlog deklaracije o ulozi funkcije upravljanja ljudskim resursima u Gradu Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.