Sekretarijat za javni prevoz: Zbog epidemije korone produžen ugovor za Bus Plus

 Gradski sekretarijat za javni prevoz saopštio je da je zbog epidemije korona virusa produžen Ugovor za uspostavljanje i obezbedjenje funkcionisanja Sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu (Bus Plus) u Beogradu do kraja godine, odnosno „do završetka procesa izbora novog partnera u skladu sa zakonom“. 

Iz sekretarijata su naveli da korisnici javnog linijskog prevoza u Beogradu nastavljaju da koriste uslugu prevoza „pod istim uslovima kao i do sada“.

„To znači da mogu da koriste dosadašnje personalizovane i nepersonalizovane kartice koje mogu, kao i do sada, dopuniti na maloprodajnim objektima i validirati u vozilima“, piše u saopštenju. 

Centar za lokalnu samoupravu zatražio je ranije danas od gradskih vlasti Beograda da počnu sa samostalnom naplatom karata u javnom prevozu pošto je ugovor sa kompanijom „Apex Solution Technology“ za sistem Bus Plus istekao 20. septembra. 

Iz centra su naveli da je desetogodišnjim ugovorom sa tom kompanijom „izričito“ predvidjeno da po njegovom isteku sva prava i oprema u vezi sa naplatom karata prelaze na Grad Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.