Šekularac: U kafani pored Sajmišta zatečeno oko 500 ljudi

BEOGRAD – U Gradskoj kafani pored Starog sajmišta na Novom Beogradu Komunalna milicija je danas nešto posle 18 sati zatekla oko 500 ljudi, i sankcionisala odgovorne za kršenje mera vlade u sprečavanju širenja korona virusa, izjavio je pomoćnik načelnika Komunalne milicije Ranko Šekularac.

To je drugo okupljanje danas u Beogradu na kome su prekršene mere vlade, a zbog koga je intervenisala Komunalna milicija.

Šekularac je za Tanjug rekao da je u Gradskoj kafani, u kojoj je zatečeno oko 500 ljudi, bila organizovana muzika uživo.

„Uz asistenciju brigade i interventne jedinice, Komunalna milicija je ispraznila lokal i pravno lice sankcionisala sa 300.000 dinara, a odgovorno lice sa 50.000 dinara“, rekao je Šekularac.

Naveo je da su u toku konsultacije s nadležnim tužilaštvom u vezi sa preispitivanjem krivične odgovornosti za pravno i odgovorno lice tog lokala, zbog nepoštovanja mera vlade, za šta je, kaže, zaprećena novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine, u zavisnosti od kvalifikacije dela.

„Očekuje se stav tužilaštva u smislu određivanja pritvora i zadržavanja odgovornih lica za kršenje mera vlade“, rekao je Šekularac.

Ranije danas Komunalna milicija je u klubu u Bulevaru vojvode Bojovića prekinula tehno žurku na kojoj je bilo prisutno 150 osoba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.