U trendu

Širom sveta otkazano više od 4.000 avionskih letova

NJUJORK – Širom sveta u nedelju je otkazano više od 4.000 avionskih letova, od čega više od polovine u SAD, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, ali primarno zbog porasta broja zaraženih omikron sojem korona virusa.

Prema podacima sa sajta za globalno praćenje avio-letova Flajt aver, sinoć do 20.00 časoca po Griniču otkazano je više od 2.400 letova prema i iz SAD, a više od 11.200 letova je odloženo do daljeg.

Među avio-kompanijama koje su imale najviše otkazanih letova su „Skaj vest“ – 510 i „Sout vest“ – 419, a preko 3.300 letova je otkazano samo do podneva, od kojih u SAD 1.900, navodi se na sajtu Flajt aver, preneo je Rojters.

Božićni i novogodišnji praznici su vreme kada se najviše putuje avionom, ali brzo širenje visoko prenosive varijante omikron soja korona virusa dovelo je do naglog porasta broja zaraženih, primoravajući avio-kompanije da otkažuju letove jer je veliki broj pilota i članova posada morao da ostane u karantinu.

Transportne agencije širom SAD takođe su obustavile ili smanjile obim poslovanja zbog nedostatka osoblja, jer je veliki broj zaposlenih potvrđeno zaražen korona virusom, dodaje Rojters.

U poslednja 24 sata nadležne američke službe su registrovale 346.869 novozaraženih korona virusom, a broj preminulih kovid pacijenata u istom pereiodu bio je 377.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar