U trendu

Skoro trećina testiranih u Nju Delhiju ima antitela na koron

NJU DELHI – Skoro trećina učesnika nasumičnog serološkog testiranja u glavnom gradu Indije Nju Delhiju bila je pozitivna na antitela karakteristična za osobe koje su prebolele infekciju Kovid-19.

Ministar zdravlja u Nju Delhiju Satjendar Džain izjavio je da su u prvoj sedmici avgusta u tom regionu testirani uzorci krvi od 15.000 građana i da je 29,1 posto uzoraka imalo antitela korona virusa.

On je kazao da je stvarni broj osoba zaraženih korona virusom u Nju Delhiju znatno veći od potvrđenih slučajeva zaraze, prenosi agencija Anadolija.

Nju Delhi ima populaciju od 27 miliona i poslednje nasumično testiranje ukazuje da bi oko devet miliona ljudi u tom gradu moglo biti zaraženo korona virusom.

Pozitivan serološki nalaz na korona virus antitela ukazuje na to da je osoba najverovatnije bolovala ili je još uvek asimptomatski zaražena korona virusom.

Indija je, nakon SAD i Brazila, najteže pogođena zemlja pandemijom Kovid-19 sa 2,9 miliona potvrđenih slučajeva zaraze, uključujući više od 155.000 zaraženih u Nju Delhiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar