U trendu

Škotski ugostitelji pokrenuli pravnu akciju

GLAZGOV – Noćni klubovi i barovi pokrenuli su pravnu akciju protiv ograničenja škotske vlade uvedenih da bi se sprečilo širenje korona virusa, opisujući mere kao „neopravdane i neproporcionalne“.

Škotska asocijacija Najt Tajm Industris Asosiješen (NTIA) navela je da pokušava da ukine ograničenja broja mesta i ograničeno radno vreme lokala, prenosi Gardijan.

U Škotskoj je ugostiteljskim objektima trenutno dozvoljeno da kupcima poslužuju alkoholna pića samo na otvorenom, dok je ograničeni povratak ugostiteljstva u zatvorenom došao sa policijskim časom koji počinje u 20 časova.

Najavljujući sudsku reviziju, NTIA je naveo da su ozbiljna ograničenja koja su na snazi od početka pandemije dovela ugostiteljski sektor uopšte, a posebno noćni sektor, do ivice nesolventnosti.

Podrška škotske vlade bila je potpuno neadekvatna za nadoknađivanje operativnih gubitaka, a većina preduzeća sada zbog toga imala neodrživ dug, dodaje se.

Takođe, finansiranje iz strateškog okvira je sada završeno, dok ne postoji krajnji datum za ograničenja koja ova preduzeća čine komercijalno neisplativim, poručuje NTIA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.