U trendu

SLO: U protestima privedene 22 osobe, povređeno 6 policajaca

LJUBLJANA – Tokom jučerašnjih protesta u Ljubljani zbog anti-kovid mera, privedena su 22 učesnika, šest policajaca je zadobilo lakše povrede kada su demonstranti bacali predmete na njih, dok su dva učesnika protesta zbrinuta u zdravstvenoj ustanovi jer su se nagutali suzavca.

Policija je navela da su uhapšene i tri osobe zbog počinjenog krivičnog dela protiv javnog reda i mira, a među uhgapšenima je i predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović jer je pružao otpor, prenosi TV Slovenija.

Policija je tokom protesta primenila prinudna sredstva, uglavnom suzavac i vodene topove, ali i patrone sa penom, konjicu i pse, kako bi rasterala demonstrante.

Zbog primene prinudnih sredstava za danas su zakazani novi protesti, a direktor uniformisane policije Danijel Lorbek rekao je da će prinudna sredstva primeniti i danas ako za to bude bilo potrebe.

Policija je navela da je do sukoba sa građanima došlo kada su počeli da bacaju razne predmete na policijske službenike, a red na ulicama Ljubljane ponovo je uspostavljen oko 21 sat.

Protesti u Ljubljani se organizuju zbog mera vlade protiv korona virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.