U trendu

Slovenački MSP savetovalo građane na oprez

LJUBLJANA – Slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova savetovalo je danas građane Slovenije koji putuju u Italiju da zbog širenja koronavirusa u toj zemlji budu oprezni prilikom povratka u zemlju i da prate situaciju u italijanskom regionu u koji idu.

Ministarstvo je istaklo da se širenje koronavirusa i mere za obuzdavanje istog brzo menjaju i pozvalo građane koji putuju u Italiju da provere situaciju kod svojih domaćina, putnjičkih agencija ili hotela, prenosi STA.

Vlasti severne Italije uvele su hitne mere kako bi obuzdali širenje virusa, zbog čega su pojedini gradovi u Lombardiji i Venetu u izolaciji.

Region Fruli Venecija Đulija, koji se graniči sa Slovenijom, proglasio je vanredno stanje zbog blizine Veneta gde je broj zaraženih koronavirusom porastao na 25.

Dodaje se da su slovenačka ambasada u Rimu i generalni konzulat u Trstu u kontaktu sa italijanskim vlastima i da prate razvoj događaja.

U Sloveniji nije zabeležen ni jedan slučaj koronavirusa iz Kine, sem dva putnika koji su se zarazili virusom na kruzeru Dajmond princes i koji su hospitalizovani u bolnici u Japanu.

Ostala četiri putnika su nakon karantina puštena i vratili su se u Sloveniju gde su ponovo testirani i stavljeni u kućni karantin na dve nedelje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.