Slovenija kontroliše granicu sa IT, obustavljen saobraćaj

LJUBLJANA – Slovenački ministar zdravlja Aleš Šabeder izjavio je da je u 18 sati na snagu stupila naredba o posebnim uslovima ulaska u Sloveniju iz Italije radi sprečavanja širenja korona virusa, saopštila je večeras pres služba vlade Slovenije.

Kako se navodi, u graničnom području biće uspostavljeno šest graničnih punktova – Rateče, Robič, Vrtojba, Fernetiči, Eparhije i Krvavi potok na kojima će biti postavljeni odgovarajući saobraćajni znaci, kao i informacija o tome da su sve drumske veze sa Italijom blokirane.

Takođe, obustavlja se i železnički saobraćaj između Slovenije i Italije, a u Sloveniju će moći da uđe neki strani državljanin samo ako podnese dokaz na slovenačkom, engleskom ili italijanskom jeziku, ne starijem od tri dana, da je testiran i da je negativan na Covid-19, ako nema temperaturu veću od 37,5 stepeni ili jasne znake infekcije gornjih disajnih puteva.

Dodaje se da se ta naredba ne odnosi na državljane Slovenije, lica sa stalnim ili privremenim boravkom i teretni saobraćaj.

Policijski timovi već su raspoređeni na šest kontrolnih punktova, dok su zdravstveni timovi raspoređeni na pet, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.