U trendu

Slovenija tajno pregovara o kupovini ruskih vakcina

LJUBLJANA – Slovenački list Večer objavio je da vlada u Ljubljani tajno pregovara o kupovini ruskih vakcina Sputnjik V, najverovatnije zbog ideološkog razmimoilaženja s Moskvom, dok Srbija brzo vakciniše svoje građane, pa čak i mnogi Slovenci odlaze u Beograd da bi se vakcinisali.

Dok Slovenija deluje neodlučno u svom pristupu borbi sa epidemijom korona virusa, Srbija brzinom svetlosti sprovodi vakcinaciju, piše Večer i ukazuje da je sve navedeno neizbežno i kritika slovenačke vlade, prenosi STA.

U tekstu se podseća da ni Srbija, kao ni Slovenija nema svoju proizvodnju vakcina, ali podseća da će u junu u Srbiji početi proizvodnja ruskih vakcina Sputnjik V.

„Znamo iz pouzdanih izvora da je slovenačka vlada u tajnosti počela pregovore sa ruskim proizvođačima vakcina, ali ne znamo tačno o čemu se pregovaralo. Prošle nedelje je u Ljubljani bila delegacija iz Moskve, ali slovenačka vlada to krije, najverovatnije zbog ideoloških razloga“, ukazuje se u tekstu dnevnika Večer.

List podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić postupao veoma pragmatično i da je Srbija zahvaljujući tome uspela da dobije najbolje i sa istoka i sa zapada i uspela da vakciniše skoro 50 procenata svoje populacije, pa čak i građane stranih država od kojih većina dolazi iz republika bivše zajedničke države SFRJ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.