U trendu

Smiruje se situacija sa koronom u regionu

REGION – U poslednja 24 sata situacija sa korona virusom u regionu se polako smiruje, pa je tako zabelezen manji broj slučajeva nego prošlog vikenda.

U Sloveniji je potvrđeno novih 91 slučajeva, što je najmanje u poslednjih nedelju dana, a jedan pacijent je preminuo od posledica virusa.

U Sloveniji je od početka pandemije 12 odsto stanovništva obolelo od kovida-19, odnosno 254.000 građana, a trenutno je aktivno oko 4.300 slučajeva.

U Hrvatskoj je na korona virus u nedelju bilo pozitivno 40 osoba, dok je 12 preminulo, a aktivno je 1.935 slučajeva.

U Republici Srpskoj registrovano je još 10 novih slučajeva, dok je sedam osoba preminulo, a u Federaciji BiH prijavljena su još 24 zaražena, dok je 13 osoba preminulo.

U poslednja 24 sata u Crnoj Gori je preminula jedna osoba od posledica vuirusa, dok je 18 bilo pozitivno od ukupno 815 testiranih.

Kada se radi o Severnoj Makedoniji tu je prijavljen najmanji broj novoobolelih – troje, dok je pet pacijenata preminulo.

U Mađarskoj je pet pacijenata preminulo, a prijavljeno je i 156 novih slučajeva, dok su u Bugarskoj zabeležena 53 nova slučaja i pet smrtnih slučajeva.

U susednoj Rumuniji potvrđena su 153 nova slučaja, a 36 pacijenata obolelih od korone je preminulo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.