Snažan ciklon uništio kuće u Indiji

NJU DELHI, 26. maja (Tanjug )- Snažan ciklon uništio je na desetine hiljada kuća od blata u istočnoj Indiji, saopštili su danas vladini zvaničnici.

Zbog olujnih udara zatvoren je najprometniji regionalni aerodrom u gradu Kolkata, a meteorolozi su izjavili da su očekivali da će snažan ciklon pogoditi Odišu i susedni zapadni Bengal, a efekti su se osetili i u Bangladešu, prenosi Rojters.

„Ništa slično pre ovoga nisam video“, izjavio je državni ministar Bankim Hazra, nakon što je voda preplavila ostrvo Sagar i turistički grad Diga, dodajući da je poplava svuda okolo, dok su sela odsečena.

Ciklon Jas, drugi takve vrste u roku od nedelju dana, u naletima od 140 kilometara na čas, pogodio je priobalno područje i pokrenuo masovnu evakuaciju stanovništva, što je izazvalo pritisak na vlasti koje se već bore sa drugim talasom smrtonosnog Korona virusa.

Tokom razorne oluje, zvaničnici Odiše obustavili su testiranja, vakcinaciju, i zdravstvenu anketu od vrata do vrata u tri okruga zahvaćena ciklonom.

Cikloni u Bengalskom zalivu su uobičajeni za ovo doba godine, izazivajući često razaranja priobalnog područja Indije i susednog Bangladeša.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.