U trendu

Snimak objavljen greškom osvojio Italijane (video)

Predsednik Italije Serđo Matarela privukao je simpatije svojih sugrađana priznajući da ne ide više kod frizera zbog karantina, a to je rekao dok je nameštao kosu pre zvaničnog obraćanja Italijanima.

Dok se pripremao da pred kamerama da izjavu, Matarela, inače veoma poštovana figura u Italiji, kašljuca, i izvinjava se zbog toga ljudima iza kamera. Tada se čuje glas njegovog savetnika Đovanija Grasa, koji mu sugeriše da namesti pramen kose.

Matarela pokušava da vrati „pobunjenički“ pramen kose na svoje mesto i u tom bezuspešnom pokušaju uzvikne: „Eh Đovani, ni ja više ne idem kod frizera“.

Predsednikova izjava je potom snimljena, preneta u svim medijama, ali je ostao taj deo koji nije bio namenjen publici. Predsednička palata se izvinila zbog greške, koju su Italijani dočekali sa oduševljenjem, prenoseći taj deo na društvenim mrežama.

Matarela je u drugom obraćanju Italijanima od početka pandemije korona virusa u toj zemlji, rekao da svi treba da shvate, pre nego što to bude kasno, ozbiljnu pretnju koju virus predstavlja za Evropu.

Predsednik Italije koji ima 78 godina, Sicilijanac je poreklom i poznat po umerenosti i jednostavnosti, i veoma je popularan u Italiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.