U trendu

Šokantno: Krili leševe preminulih od korone, slučajno ih pronašli

U staračkom domu u Nju Džersiju policija je, nakon anonimne dojave, pronašla 17 leševa, prenosi Njujork Tajms.

Policija u Nju Džersiju je prošle subote dobila anoniman poziv o tome da je u šupi pored jednog od najvećih državnih staračkih domova u toj američkoj državi – leš.

Kada je policija stigla, pored tog leša, tokom istrage na terenu, otkriveno je još 17 leševa, smeštenih unutar istog staračkog doma, u mrtvačnici, koja je po veličini bila predviđena za najviše četiri tela.

Šef policije u Andoveru Erik C. Danijelson rekao je da su bili šokirani zbog broja leševa, koji su, inače, pronađeni u procesu raspadanja.

Kako je navedeno u tekstu Njujork Tajmsa, 17 leševa su zapravo deo od 68 nedavnih smrtnih slučajeva u Ustanovi za trajnu negu u toj američkoj državi, među kojima su bile i dve medicinske sestre.

Od ukupnog broja preminulih, 26 je bilo zaraženo virusom Covid-19.

Za ostale, kako piše, uzrok smrti nije poznat.

“Ali, ovo nije slučaj samo u staračkim domovima u Andoveru. Korona virus, koji je ušao u staračke domove u okolini Njujorka i u Njujorku, uzrokovao je zastrašujuću brzinu smrtnosti, ubijajući na hiljade ljudi smešteni u tim domovima”, piše američki list.

U domovima za stara lica u Nju Đersiju zaraženo je ukupno 6.815 ljudi.

Guverner Nju Džersija Filip D. Marfi izjavio je da će, nakon okončanja pandemije, morati ozbiljno da se pozabave pitanjem šta je krenulo naopako.

“Jasno je da je sistem pokazao velike slabosti u praksi u domovima za stara lica”, kazao je Marfi za Njujork Tajms komentarišući slučaj u staračkom domu gde su pronađeni leševi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.