Šokantno ponašanje mladih Italijana na odmoru u Hrvatskoj

Reportaža italijanske državne televizije RAI 1, o tome kako letuju i zabavljaju se mladi Italijani u Hrvatskoj,u kojoj su emitovani snimci stotina, znojnih, pijanih italijanskih devojaka i mladića u prenatrpanim hrvatskim noćnim klubovima bez maski, šokirali su gledaoce.

“ U kameru su izjavljivali: „Nema kovida“, „Sutra ću napraviti bris i ako budem pozitivan, ne brinem, za nas od 20 godina to neće ozbiljno.“…

Na društvenim mrežama ogorčenje najviše izaziva sebičnost mladih, neodgovornost, i potpuni nemar koji pokazuju ne samo prema sebi, već i prema najbližima.i.

Ovim povodom na društvenim mrežama neko ironizira tvrdnje pojedinih političara “da su virus doneli migranti”.

U Italiji raste broj zaraženih,u 24 sata 574 novih infekcija, što je na nivou pre nego sto je ukinut karantina, polovinom juna. Najviše novih zaraženih je u pokrajini Veneto, vlasti tvrde da je uglavnom reč “o uvezenim” slučajevima, to jest zarazu su doneli oni koji su boravili izvan Italije.

U pokrajini Pulja u teškom stanju hospitalizovano je pet osoba mlađih od 30 godina.

Vlasti preduzimaju mere za sprečavanje širenja koronavirusa, a jedna je masovno testiranje po povratku svih onih koji se vraćaju sa odmora u inostranstvu, a posebno onih koji su letovali u Hrvatskoj, Španiji, Malti i Grčkoj.

Procenjuje se da oko 10 hiljada Italijana treba da se ovih dana vrati u zemlju nakon godišnjeg odmora u inostranstvu.

Na aerodromima su uspostavljeni punktovi za testiranje, a onaj na rimskom Fjumicino, može u kratkom vremenu testirati vise od 400 osoba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.