Šokantno: Za samo dve nedelje 100.000 dece pozitivno na koronu

Skoro 100.000 dece pozitivno je na korona virus u poslednje dve nedelje jula, otkrilo je najnoviji izveštaj Američke akademije za pedijatriju. Nešto više od 97.000 dece pozitivno je testirano na novi virus od 16. do 30. jula, navodi udruženje.

Od pet miliona prijavljenih slučajeva COVID-19 u SAD, CBS njuz izveštava da su više od 338.000 deca.

Dr Tina Hartert sa Univerziteta Vanderbilt nada se da će povećano testiranja dece pomoći u utvrđivanju uloge koju oni imaju u prenošenju virusa, jer se okruzi širom zemlje polako vraćaju nekom obliku školovanja.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio najavio je povratak na jesen školovanja na daljinu.

„Pregledali smo primere u svetu kako da očuvamo zdravom školsku populaciju i napravili smo niz odluka kako bismo zaštitili decu, a istovremeno omogućili im edukaciju“, rekao je on u petak na konferenciji za novinare.

De Blasio je dao roditeljima rok do petka uveče da registruju decu za lično učenje, učenje na daljinu ili mešoviti sistem učenja.

Kako prenose mediji, samo u julu od korona virusa umrlo je više od 25 dece. Pritisak da se deca vrate u učionicu ostavio je prosvetare u više od 13.000 različitih školskih okruga širom zemlje da smisle načina kako da kako bi smislili kako da decu sačuvaju usred brojnih saveta u oblasti javnog zdravlja i kako da se izbore sa razlikama u učenju.

Više od pet miliona zaraženih u SAD
Sjedinjene Američke Države postavile su u subotu neslavan rekord po broju slučajeva korona virusa pošto je zaraženo više od pet miliona građana, prenosi Rojters.

Istovremeno, podaci sajta Worldometers pokazuju da je u SAD infekcija korona virusa potvrđena kod 5,1 milion ljudi.

Prema analizi Rojtersa, zaražen je svaki 66. stanovnik SAD.

Istovremeno u zemlji je preminulo više od 160.000 ljudi, što je skoro četvrtina svih smrtnih slučajeva u svetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.