U trendu

Telo legendarnog predsednika Real Madrida ipak nije izgubljeno, pronašli urnu

Skoro nedelju dana posle smrti bivšeg predsednika Real Madrida, Lorenca Sansa, porodica ne može da ga sahrani jer ne uspeva da pronađe njegovo telo koje je nestalo u opštem haosu nastalom usled pandemije virusa korona, prenose mediji.

Legendarni predsednik Real Madrida, koji je posle 32 godine čekanja „kraljevićima“ 1998. godine doneo trofej Lige šampiona, preminuo je 21. marta nakon što je nekoliko dana bio na intezivnoj nezi.

Od tada porodica ne uspeva da dođe do njegovog tela.

Kako se navodi, zbog greške u evidenciji nije poznato gde se nalazi telo preminulog.

Kremacija, koja je bila zakazana za 24. mart na San Izidru, morala je da bude otkazana zbog kolapsa madridskog groblja i čitavog sistema čuvanja preminulih usled ogromnog broja umrlih od posledica virusa korona.

Potom je odlučeno da se Sans sahrani u Eskorijalu, 40 kilometara od španske prestonice. Telo, međutim, ni tamo nije stiglo, što je potvrdio i Lorenco mlađi, prenose španski mediji.

Telo legendarnog predsednika Real Madrida nije izgubljeno, porodica preuzela urnu

Posmrtni ostaci nekadašnjeg predsednika madridskog Reala Lorenca Sansa, koji je u subotu preminuo od posledica virusa korona, predati su njegovoj porodici, potvrdio je sin Fernando.

Lorenco Sans preminuo je 21. marta od posledica Kovida-19, a urna sa njegovim pepelom predata je porodici, iako su pojedini tabloidi preneli da je telo nekadašnjeg predsednika Reala izgubljeno, preneo je RTS.

„Demantujem navodne izjave moje porodice koje su pogrešno interpretirane, a tiču se nedostatka informacija o posmrtnim ostacima mog oca. Radi se o osetljivim stvarima i molim vas da imate poštovanja. Molim za poštovanje, odgovornost i zdrav razum u ovim teškim trenucima u kojim svi patimo“, rekao je Lorencov sin Fernando za EFE, prenosi Mundo Deportivo.

Španija je poslednjih nedelja jedan od epicentara zaraze virusom korona – obolelo je više od 60.000 ljudi, dok je gotovo 5.000 osoba izgubilo život.

Povećani broj smrtnih slučajeva u Madridu napravio je kolaps na grobljima i krematorijumima u Madridu, što je prouzrokovalo da porodica Sansove posmrtne ostatke primi sa zakašnjenjem.

Ranije su pojedini španski mediji objavili da nije poznato gde se nalazi Sansovo telo zbog greške u evidenciji. Kako su pisali, kremacija, koja je bila zakazana za 24. mart morala je da bude otkazana zbog kolapsa  čitavog sistema čuvanja preminulih usled ogromnog broja umrlih od posledica virusa korona.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.