U trendu

Španski Glovo preuzima slovenačku firmu Ehrana

LJUBLJANA – Španski startap Glovo najavio je preuzimanje jednog od najvećih dostavljača hrane u Sloveniji, kompaniju Ehrana.

Predviđa se da će akvizicija formalno biti završena u narednih nekoliko meseci, a kupoprodajna cena nije objavljena, prenosi agencija STA.

Glovo vodi posao kurirskih usluga na zahtev. Njegova aplikacija omogućava dostavu porudžbina iz restorana, lanaca prehrambenih proizvoda, apoteka i maloprodajnih objekata, uključujući i kategoriju „razno“ koja pruža mogućnost korisnicima da naručuju ono što žele.

Generalni direktor Glova, Oskar Pjere, vidi Ehranu kao snažnog lokalnog igrača, a spajanje kao stratešku priliku za Glovo da uđe na novo tržište i dodatno ojača svoj uticaj u regionu gde uslugama onlajn porudžbina i dostave proizvoda raste popularnost.

Dve kompanije planiraju da servis dostave obavljaju pod brendom Glovo, a o budućem širenju mreže donosiće odluke od grada do grada.

Glovo je osnovan u Barseloni 2015. i posluje u Jugoistočnoj i istočnoj Evropi i Subsaharskoj Africi, dok je platforma Ehrana osnovana 2010. Slovenačka firma ima danas više od 270.000 korisnika, 500 partnerskih restorana i posluje u 32 slovenačka grada .

Dva najveća dostavljača hrane u Sloveniji, Ehrana i finska kompanija Volt, zabeležili su procvat poslovanja tokom protekle godine jer je građani nisu išli u kupovine zbog zatvaranja prodavnica i mera ograničenja kretanja povezanih sa pandemijom korona virusa, navodi STA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.