Srbija zatvorila 44 granična prelaza – evo kojih

Zbog pojave koronavirusa u Srbiji privremeno su zatvorena 44 granična prelaza za drumski, železnički i rečni saobraćaj, i to prema Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini, kao i nekoliko unutrašnjih graničnih prelaza.

Prema Mađarskoj za drumski saobraćaj zatvoreni prelazi Rastina, Bajmok, Bački Vinogradi, Horgoš 2, Kanjiža (rečni), Đala i Rabe.

Granični prelazi koji su zatvoreni prema Rumuniji su Vrbica, Kikinda, Nakovo, Jaša Tomić, Kaluđerovo, Golubac, Donji Milanovac, Tekija, Kladovo i Đerdap 2 , objavljeno je na sajtu MUP-a.

Prema Bugarskoj zatvorena su tri drumska prelaza: Mokranje, Strezimirovci i Ribarci, a prema Severnoj Makedoniji – Prohor Pčinjski i Goleš – Golema Crcorija.

Ka Crnoj Gori zatvoreni su prelazi Godovo, Vrbnica i Jabuka, prema BIi – Priboj, Carevo polje, Mokra Gora, Sremska Rača, Perućac, Mali Zvornik-stari most i Jamena – skelski prevoz.

Prema Hrvatskoj su zatvoreni prelazi:Sot, Ljuba, Neštin, Bogojevo, Apatin, Bezdan, Novi Sad (rečni) Berkasovo i Vajska – skelski prelaz.

Unutrašnji granični prelazi koji su privremeno zatvoreni su – Beograd – rečni i vazdušni, Morava i Vršac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.