U trendu

Šta prvo uraditi kad prođe pandemija koronavirusa?

Ne možemo da dočekamo dan kada će na vestima javiti da je pandemija korona virusa završena.

Taj dan nam nekad deluje toliko daleko da počinjemo da sumnjamo da će ikad osvanuti. Skoro godinu dana života pod svakojakim restrikcijama. Svima nam je već svega preko glave.

Ograničeno kretanje, zabrana izlazaka, smanjeno druženje i obavezno nošenje dosadnih maski. Kada ćemo ponovo biti slobodni i živeti život kakav smo poznavali pre nego što je pandemija počela?

Dok ne dobijemo odgovor na ovo pitanje, da li ste razmišljali šta je to što ćete prvo uraditi kada pandemija prođe?

1. Otići na dobru žurku
Izlasci i žurke su možda prvi na listi prioriteta, bar kada je reč o mladima. Svima nam nedostaje muzika, društvo i dobar provod i mnogi od nas maštaju o danu kada će se klubovi opet otvoriti.

Neki od nas tačno znaju na koje mesto će prvo otići, šta će naručiti, a devojke verovatno znaju i šta će obući za ovu specijalnu priliku.

2. Otputovati negde

Sigurna sam da nema osobe koja nije pomislila koliko joj nedostaju putovanja i kako bi rado pobegla negde iz cele ove situacije.

Zato će mnogi prvo spakovati pasoš i uputiti se ka granici ili aerodromu kada na vestima čujemo da je sve prošlo. Destinacija nije toliko bitna, koliko radost istraživanja novih mesta i sama činjenica da napokon negde ideš.

3. Zagrliti one koje nisi dugo video

Koliko dugo nismo videli naše bake i deke i čvrsto ih zagrlili bez straha da ćemo im preneti virus? Verujem da ćemo prvog dana nakon pandemije svi otrčati kod naših najbližih i izgrliti ih za sve one dane kada nam je to bilo zabranjeno.

4. Vratiti se u kancelariju

Možda nećemo sa tolikim žarom otrčati do kancelarije kao što će to biti slučaj sa članovima porodice koje nismo dugo videli, ali činjenica je mnogima od nas ipak nedostaje radno okruženje, naša kancelarija i kolege sa posla.

Prestanak pandemije značiće povratak u „normalu“ i svi ćemo opet biti na našim radnim pozicijama.

5. Napokon baciti masku

Prvi dan nakon pandemije svi ćemo radosno pobacati sve maske za lice, dezinfekciona sredstva i ostalu obaveznu opremu koja nam je trebala tokom pandemije.

Bezbrižno ćemo sesti u omiljeni kafić, uživati i slobodi kretanja i možda najzad početi da cenimo sve one „male“ stvari u životu koje smo uzimali zdravo za gotovo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.