Stado ovaca „prošetalo“ centrom gradom za vreme policijskog časa (video)

Veliki deo svetske populacije zatvoren je u svoje domove tokom pandemije koronavirusa, ali čini se da u svetu životinja ne važe nikakva pravila zabrane kretanja, barem ne za stado ovaca koje se našlo u centru jednog turskog grada.

Stanovnici Samsuna na severu Turske ostali su zapanjeni kada su sa svojih terasa ugledali stotine ovaca kako se „šetaju“ prometnom ulicom i zelenim površinama oko zgrada, prenosi CNN. Ovaj događaj, kako to priliči današnjici, ispraćen je brojnim video snimcima na društvenim mrežama.

Ovce nisu, međutim, same nisu došle do grada. Njih je uredno usmeravao pastir koji je očigledno iskoristio priliku da svoje stado prošeta pustim gradom.

„Kada sam krenula na spavanje, začula sam meketanje. U početku sam pomislila da nema smisla da su ovce tu jer je bilo vreme policijskog časa. Međutim, dva minuta kasnije stiglo je veliko stado ispred zgrade. To je inače najprometnija ulica u okrugu Atakum“, rekla je Sejda Sezgin koja je snimila viralni video ovaca.

U Turskoj živi oko 30 miliona ovaca, prema Međunarodnom komitetu za kontrolu proizvodnosti domaćih životinja (ICAR), što je čini jednom od vodećih nacija za uzgoj ovaca i koza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.