Štajnmajer: Od srede mere kakve nisu viđene u istoriji države

BERLIN – Predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer upozorio je da je situacija u vezi sa pandemijom korona virusa izuzetno ozbiljna i istakao da je situacija u toj zemlji na ivici da izmakne kontroli i najavio uvođenje drastičnih mera od srede.

„Virus je i dalje veoma prisutan. Zato ćemo od srede uvesti restriktivne mere kakve nisu viđene u istoriji naše federalne države. Situacija je veoma ozbiljna. Suočeni smo sa pandemijom koja izmiče kontroli i koja sedmično odnosi hiljade života. Zato nema načina da izbegnemo uvođenje drastičnih mera“, rekao je Štajnmajer u video poruci kojom se obratio nemačkom narodu, prenosi agencija AP.

Štajnmajer je apleovao na sugrađane da ulože dodatne napore i tako pomognu da se te nove restriktivne mere sprovedu.

„Pandemija traje skoro godinu dana, a sada je najvažnije da očuvamo zdravlje i živote ljudi. Proteklih meseci smo prevalili dug put, nastavimo do kraja zajedno i brinući jedni o drugima. Uveren sam da nam pandemija ne može oduzeti budućnost. Prevazići ćemo ovu krizu,“ poručio je Štajnmajer i apelovao na građane da izbegavaju panično božićno kupovanje u poslednjem trentku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.