U trendu

Sud u Jordanu osudio na smrt napadača na turiste

Sud u Jordanu je danas osudio na smrt vešanjem čoveka koji je 2019. godine nožem napao turiste u popularnom drevnom gradu Djerašu, ranivši osmoro ljudi, uključujući strance i njihovog vodiča.

Još jedna osoba osudjena je na doživotni zatvor, a treća na sedam godina jer su navodno pomagale napadaču, javila je državna novinska agencija Petra.

Porodica je identifikovala napadača, uhvaćenog odmah posle napada, kao 22-godišnjeg Mustafu Abu Tuameha iz obližnjeg palestinskog izbegličkog logora, rekavši da je vrlo siromašan i da je nedavno postao religiozan ali da nije bio povezan ni sa jednom ekstremističkom organizacijom.

Njegov advokat Mehled Dvaikat najavio je tužbu na današnju presudu.

Napad u Djerašu gde se nalazi rimski amfiteatar i ulica sa stubovima, udaljenom oko 60 kilometara od prestonice Jordana, Amana, bacio je senku na turizam, ključnu granu privrede u toj zemlji koja je još više narušena zbog pandemije korona virusa.

U napadu je ranjeno troje turista iz Meksika i jedna žena iz Švajcarske, te turistički vodič i još tri Jordanca, uključujuči vozača autobusa i dva bezbednjaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.