Sudar dva aviona na glavnom aerodromu u Dubaiju, nema povredjenih

Dva putnička aviona sudarila su se rano jutros na pisti na Medjunarodnom aerodromu u Dubaiju, a u incidentu nije bilo povredjenih, javile su vlasti.

Sudarili su se avion niskobudžetske kompanije FlajDubai (FlyDubai) i kompanije Galf er (Gulf Air) sa sedištem u Bahreinu.

Kompanija FlajDubai saopštila je da je jedan od njegovih boinga 737-800 na putu za Kirgiziju imao „manji incident“ i bio primoran da se vrati na početni položaj. Kompanija je navela da su putnici prebačeni na let šest sati kasnije.

„Flaj Dubai će raditi sa vlastima da ispita incident“, saopštila je aviokompanija navodeći da je u sudaru oštećen vrh krila jedne od letelica.

Druga kompanija Gulf Er saopštila je da je jedna od njenih letelica „pogodjena kod repa letelicom druge aviokompanije“. Galf Er nije naveo ime druge kompanije ali je dodao da radi na tome da obezbedi putnicima druge letove da stignu do svojih konačnih odredišta.

Galf Er prevozi putnike od Medjunarodnog aerodroma u Dubaiju do svog centra Medjunarodnog aerodroma Bahreina u Manami.

Uprava Medjunarodnog aerodroma Dubai, najfrekventnijeg aerodroma za medjunarodna putvanja pre pandemije korona virusa, saopštila je da su zbog sudara bili primorani da zatvore jednu od svoje dve piste na dva sata. Kompanija je navela da operacije nisu pogodjene tim zatvaranjem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.