Sudija smenjena sa funkcije zbog posta o Janši na FB

LJUBLJANA – Slovenački sudija Urška Klakočar Zupančič smenjena je sa funkcije šefice Odeljenja za zajedničke poslove u Ljubljanskom mesnom opštinskom sudu zbog posta o premijeru Janezu Janši koji je objavila na Fejsbuku.

Prema pisanju slovenačkog Dnevnika, ona je u zatvorenoj grupi na Fejsbuku napisala, između ostalog, da se nada da će vreme Janeza Janše brzo biti zaboravljeno.

„Nadam se da će period janšizma eventualno postati samo gorka uspomena, do tada vodite računa o sebi“, napisala je Klakočar Zupančičeva, prenosi STA.

Takođe, ona je Janšu nazvala „velikim diktatorom“ i dodala da je korona virus u Sloveniji „iznedrio frustrirane likove kriminalne prošlosti“.

Protiv nje je podnet i disciplinski postupak, a list piše da se ona pred sudskim savetom pravdala da je post privatne prirode i da je njen prijatelj sa Fejsbuka zloupotrebio njeno poverenje.

Njeni postovi nekako su, navodi se, našli put do državnog sekretara u kabinetu premijera Vinka Gorenaka, koji je zatražio od sudskog saveta i predsednika Vrhovnog suda da reaguju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.