U trendu

Tajland ponovo zatvara firme širom zemlje

BANGKOK – Tajlandska vlada je danas naredila ponovno zatvaranje kompanija širom zemlje zbog novog talasa korona virusa, ali je istovremeno dala ovlašćenje guvernerima provincija da odrede restriktivne mere po svom nahođenju i zamolila ljude da ne putuju.

Tajland je u dobroj meri kontrolisao virus polovinom prošle godine, a drugi talas je krenuo početkom decembra, preneo je Rojters.

Ova azijska zemlja je danas registrovala 315 inficiranih korona virusa, od kojih je većina slučajeva lokalne transmisije, čime je broj obolelih skočio na 7.694, dok je preminulo 64 pacijenta otkako je registrovan prvi slučaj u januaru.

Tajland je zabeležio i prvi slučaj britanskog visokozaraznog soja kovida 19, rekao je Jong Povoravan, stariji virusolog sa unverziteta Čulalangkorn u Bangkoku.

Novi soj pod nazivom B117 je pronađen kod četvoročlane porodice, koja je u karantinu nakon što je stigla u Tajland iz Velike Britanije, pa je Jong rekao da ne postoji rizik od širenja novog tipa kovida 19 po državi.

Širenje virusa je povezano sa ilegalnim migrantima koji ulaze u Tajland iz susednog Mjanmara.

U Tajlandu svi tržni centri moraju da se zatvore do 21.00, sat vremena ranije nego inače, a vlasti u Bankoku su zatvorile zabavne parkove, vrtiće, teretane i masažne centre, dok je ostavila otvorenim tržne centre, restorane i javne parkove.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.