U trendu

Tajland: Pronađeno telo švajcarske državljanke na Puketu

BANGKOK – Tajlandske vlasti naredile su pojačane mere bezbednosti na ostrvu Puket nakon što je nađeno telo 57-godišnje švajcarske državljanke, saopštili su danas zvaničnici.

Kako se navodi, telo žene koje je delimično bilo odeveno pronađeno je u četvrtak u pukotini stene u blizini vodopada. Okolnosti njene smrti nisu jasne, saopštila je policija, prenosi agencija AP.

Portparol tajlandskog ministarstva spoljnih poslova Tane Sangrat rekao je novinarima da je ministar spoljnih poslova Don Pramudvinaj razgovarao sa švajcarskim ambasadorom kako bi mu izrazio saučešce zbog, kako je naveo, „ubistva“ švajcarske državljanke na Puketu.

Na konferenciji za novinare, danas u Bangkoku, zamenik portparola nacionalne policije rekao je, međutim, da istražitelji još čekaju rezultate obdukcije kako bi utvrdili uzrok smrti.

Portparol vlade rekao je da je premijer Tajlanda Prajut Čan Oča izrazio saučešće porodici švajcarske državljanke i pozvao policiju da uloži sve napore za brzo rešavanje slučaja.

„Premijer je naložio agencijama da ubrzaju istragu kako bi identifikovali i uhapsili krivca“, rekao je portparol vlade.

Premijer je takođe naredio drugim vladinim agencijama da povećaju podršku turistima na Puketu i da „pooštre mere bezbednosti i javnog zdravlja“.

Švajcarski mediji izvestili su da je njihova državljanka bila član diplomatske službe zemlje, ali tajlandski zvaničnici nisu želeli da to komentarišu.

Incident je bacio senku na tajlandski takozvani program „Puket Sendboks“ (Phuket Sandbox) za privlačenje potpuno vakcinisanih stranih turista na ovu popularnu destinaciju, koja je tokom pandemije korona virusa pretrpela velike posledice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.