U trendu

Tanasković: Uspešna godina za školski sport u Srbiji

BEOGRAD – Godina na izmaku bila je uspešna za školski sport u Srbiji, a dobili smo odlične ocene za organizaciju Školarijade i Svetskog prvenstva u rukometu, izjavio je predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković.

„Imamo tim vrednih koordinatora i profesora i kada je to tako, uz sjajne sportske objekte koje Beograd ima, onda je zaista lako ispuniti sve traženo. Idemo dalje, planova je puno, a uz pridržavanje svih epidemioloških mera oko korona virusa, u novembru i decembru uspešno završavamo i naša državna prvenstva, poručio je Tanasković, koji je nedavno reizabran na funkciju predsednika Savezaza školski sport Srbije.

On je ukazao da je korona poremetila mnogo toga i ove godine nije održano nijedno Evropsko prvenstvo u konkurenciji učenika osnovnih škola.

„Ipak, iskoristili smo velika svetska okupljanja dece u Beogradu, da dogovorimo dalje planove i nadamo se da od proleća 2022. počinju i Evropska prvenstva za osnovce u nekoliko sportova. Naravno na njima će biti i predstavnici Srbije“, poručio je Tanasković.

U Beogradu je održan i Kongres Evropske federacije školskog sporta, na čijem je Tanasković čelu od marta 2020. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.