U trendu

Tanaskoviću novi mandat na čelu Saveza za školski sport

BEOGRAD – Dosadašnji predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković ponovo je izabran na tu funkciju.

Čuveni odbojkaš dobio je jednoglasnu podršku na Skupštini Saveza.

„Hvala delegatima, koji su podržali moj program. Imamo viziju još većeg razvoja školskog sporta u Srbiji, ali i u Evropi. Pokazali smo da smo sjajni organizatori velikih svetskih takmičenja. Naravno toga ne bi bilo da nije i podrške države na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Idemo dalje, Školarijada je dobila najbolje moguće ocene od strane Svetske federacije školskog sporta. Nastavljamo sa daljim aktivnostima, uz poštovanje svih mera oko korona virusa. Sport ne može da stane, a sport deca obožavaju i on spaja“, istakao je Tanasković.

Na sednici Skupštine izabrani su članovi Upravnog odbora – Aleksandra Marjanac, Miroslav Dragojlović, Branislav Divac, Ivan Cvetanović, Radoslav Svirčev, Momčilo Stanojković, Jovan Jovanović i Sandra Papić.

Generalni sekretar i u narednom mandatu biće Uroš Savić.

U Beogradu se trenutno održava Svetsko prvenstvo u rukometu za srednjsrednjoškolce (dečaci i devojčice), koje je zbog pandemije korona virusa trebalo da bude održano prošle godine.

Takmičenje se sprovodi uz finanisijsku pomoć Ministarstva omladine i sporta.

Takođe, u petak će u Beogradu biti održan Kongres Evropske školske federacije, na čijem je čelu Tanasković, kao predsednik, od marta prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar