U trendu

Teniser protiv Đokovićeve inicijative: Lako je njemu kada ima 100 miliona

Novak Đoković najavio je pokretanje inicijative kojom bi najbolji svetski teniseri, njih stotinu, pomoglo ostalim igračima, mahom finansijski ugroženim zbog koronavirusa. Među onima koji nisu saglasni sa Đokovićevom idejom  je Gvido Pelja.

Argentinski teniser koje je trenutno 35. igrač sveta ne smatra da je plan Đokovića o osnivanju fonda za pomoć slabije rangiranim kolegama dobar.

– Nijedan teniser ne gladuje. Ja bih radije da pomognem ljudima koji umiru. Voleo bih pre da pomognem ljudima u mom gradu koji umiru i nemaju šta da jedu, to je hitno, a ne sport. Recimo, Kristan Garin je nedavno došao sa 60. na 18. poziciju, a ja ne shvatam kako bi 18. na svetu morao da plati neki novac nekome, ako mu finansijska situacija nije realno za Top 20. Imate igrače van Top 200, kao što je Džek Sok koji bi dobili novac iako su zaradili preko 10 miliona. Te razlike bi morale da budu razmatrane. Nije svima kao Đokoviću, Federeru i Nadalu koji moraju da daju 30 hiljada dolara, a zaradili su preko 100 miliona – rekao je 29-godišnji Pelja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar