Tepić (SSP) traži gostovanje na RTS-u kako bi iznela dokaze svojih tvrdnji

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić zatražila je danas od v.d. generalnog direktora Radio-televizije Srbije (RTS) Dragana Bujoševića da je pozove da gostuje na javnom servisu kako bi iznela dokaze o tvrdnjama u otvorenom pismu Upravnom odboru RTS-a.

Tepić je poručila Bujoševiću da je njeno otvoreno pismo od prethodne nedelje bilo upućeno Upravnom odboru RTS-a i ocenila je da je Bujošević „skupio hrabrost“ da odgovori iako ga „niko ništa ne pita“.

„Skupite isto ovako hrabrost i pozovite me na RTS da pred svim gradjanima razgovaramo o tome kako ste stotinama hiljada evra našeg novca plaćali reklamiranje RTS-a u tabloidima“, navela je Tepić u otvorenom pismu Bujoševiću.

Prema njenim rečima, na RTS-u bi trebalo da se kaže kako javni servis upravlja novcem gradjana ali i da se njoj pruži prilika da iznese dokaze o tvrdnjama u prethodnom otvorenom pismu.

„Navodite da sam netačno iznela kako je Srbija izvozila oružje u Ukrajinu, a istina je da naše oružje jeste stiglo u Ukrajinu i to posredstvom člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke, vlasnika firme ‘M.M.P. consulting’, što sam i dokumentovala zapisnikom sa sastanka u valjevskoj fabrici ‘Krušik’, kome je taj SNS funkcioner lično prisustvovao. Kažete i da sam netačno navodila broj radnika MUP-a obolelih od korona virusa, a istina je ga nikada zapravo nećemo saznati u lažiranoj stvarnosti kakvu nam plasirate iz RTS-a“, navela je Tepić.

U odgovoru na pismo Bujoševića, Tepić je kazala da se veća finansijska stabilnost RTS-a od 2016. duguje isključivo gradjanima Srbije, kada je režim uveo dodatnu globu i obavezao plaćanje takse za RTS uz svaki račun za struju, odnosno svako električno brojilo.

V.d. generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević najavio je u ponedeljak da će povodom optužbi na rad RTS-a koje je u otvorenom pismu Upravnom odboru RTS-a iznela potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, podneti tužbu.

On je u pisanom saopštenju naveo da RTS „od 2016. ima stabilno, a od 2018. godine i dovoljno finansiranje“, kao i da je u vreme njegovog mandata uneto niz novina u poslovanju te kuće, zahvaljujući „domaćinskom“ ponašanju.

Bujošević je saopštio da je „zatekao RTS sa 18 miliona evra duga bankama, 23 miliona evra duga Vladi Srbije (trošene na isplatu plata), 24 miliona duga raznim dobavljačima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.