„To me je šokiralo“: Italijanski doktor otkrio Đokovićeve reči posle donacije od milion evra

Italijanski doktor koji je od Novaka Đokovića primio donaciju od milion evra za bolnice u epicentru korona pakla otkrio je kako ga je humani šampion oduševio time, ali ništa manje i rečima kojima je popratio svoj ogromni dar.

Peter Asemberž, šef saniteta za zapadni deo Bergama, prvo je otkrio da je Đoković donirao „ogromne iznose“ za bolnice Treviljo-Karavađo i Romano di Lombardia, koje su najpogođenije koronavirusom.

Nije naveo tačnu cifru koju je Đoković poklonio tamo gde je pomoć najpotrebnija. Kasnije je precizirano da se radi o čak milion evra, a sada je Asemberž otkrio šta mu je Đoković odgovorio na pitanje želi li da se otkrije koliki iznos je donirao:

„Priznajem, bio sam šokiran u tom trenutku. Da, to je pravi izraz za ono kada mi je prvi teniser sveta na pitanje želi li da objavimo koliko puno nam je dao odgovorio: ‘Iskreno, meni uopšte nije bitno hoćete li to da objavite i ne mora da se zna da sam ja uopšte išta dao, a kamoli koliko. Osim, naravno, ako smatrate da će objavljivanje takve informacije podići svest i kod drugih potencijalnih donatora da učine isto što i ja.“

Đokovićevu skromnu, ali oštroumnu reakciju na pitanje doktora koji je primio njegovu velikodušnu donaciju uz pohvale i zahvale prenose svi italijanski mediji.

Najbolji teniser sveta zaista je pomogao tamo gde je pomoć najpotrebnija. Italijanska pokrajina Lombardija, tačnije grad Bergamo, od kineskog Vuhana preuzeli su neželjeni naslov svetskog žarišta pandemije koronavirusa. Do sada je tamo virusom kovid-19 zaraženo preko 65 hiljada ljudi, dok ih je više od 12 hiljada umrlo.

Đoković je pomogao i rodnoj Srbiji, doniranjem milion evra za kupovinu respiratora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.