U trendu

Tramp na Tviteru žestoko napada medicinske stručnjake

Američki predsednik Donald Tramp napao je na Tviteru medicinske stručnjake koji se bore protiv koronavirusa, optuživši ih da se igraju politike i otežavaju ekonomski oporavak.

On je u ponedeljak na Tviteru podelio objave nekih konzervativaca, ali ih nije direktno sam komentarisao.

„Svi lažu. CDC (Centri za kontrolu zaraznih bolesti, prim.aut), mediji, demokrati, naši lekari, ne svi, ali većina, za koje nam je rečeno da im verujemo“, navodi se u jednoj od objava koje je Tramp podelio.

Drugi tvit koji je podelio izgleda dolazi s profila pristalice teorija zavere.

Trampovi savetnici takođe su pokrenuli napade na Entonija Faučija, vladinog stručnjaka za zarazne bolesti. Oni su navodno američkim medijima prosledili listu njegovih izjava s početku pandemije koje nisu bile tačne, prenosi The Washington Post.

Predsednik Tramp izjavio je u četvrtak da je Fauči „dobar čovek, ali je napravio puno grešaka“, što ukazuje na zaokret Bele kuće prema ovom epidemiologu.

Fauči nedeljama nije bio na američkoj televiziji i nije direktno podnosio izveštaj Trampu još od prošlog meseca.

Predsednik je na udaru kritika zbog svojih izjava, poput tvrdnje da će virus odjednom samo nestati, zagovaranja neproverenog medicinskog lečenja i umanjivanja važnosti nošenja maske.

U međuvremenu niz američkih saveznih država beleži porast broja zaraženih, a raste i broj smrti u više od dvanaest država.

Florida je zabeležila 15.000 novih slučajeva u jednom danu tokom proteklog vikenda, u vreme dok privreda nastavlja da se otvara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.