U trendu

Tramp podneo tužbu protiv Nujork Tajmsa

VAŠINGTON – Izborni štab predsednika SAD Donalda Trampa podneo je tužbu protiv lista „Njujork tajms“ zbog, kako se navodi, namernog objavljivanja lažne price prošle godine u vezi sa istragom o mešanju Rusije u američke izbore 2016. godine.

U tužbi se navodi da je „Tajms“ objavio laž da je Trampov izborni štab imao „sveobuhvatni dogovor“ sa „oligarhijom Vladimira Putina“ da pobedi demokratskog kandidata, javlja AP.

List se tereti da je u članku iz marta 2019. godine pod naslovom „Pravi Tramp – Rusija Quid Pro Quo“, Maksa Frankela, naveo da je u sporazumu tražena pomoć u kampanji protiv Hillari Klinton za novu prorusku spoljnu politiku.

Frankel je bio izvršni urednik Tajms od 1986. do 1994. godine.

U tužbi je rečeno da su novinari Tajmsa potvrdili neistinitost izjava, ali list ih je svejedno objavio zbog svoje „ekstremne pristrasnosti i neprijateljstva prema kampanji i odlučnosti Tajmsa da nepravilno utice na predsedničke izbore u novembru 2020 godine“.

Upitan za tužbu na konferenciji za novinare u Beloj kući povodom koronavirusa, Tramp je rekao da je Tajms „puno grešio tokom poslednjih nekoliko godina“, kao i da će „pustiti tužbu da odradi svoje na sudu“ i da će ih biti još, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.