U trendu

Trampova šala na predizbornom skupu (video)

Američki predsednik Donald Tramp obelodanio je na prvom predizbornom mitingu u Tulsi u Oklahomi kako je rekao zvaničnicima svoje administracije da smanje obim testiranja na virus korona zbog porasta broja slučajeva u SAD.
„Znate, testiranje je mač sa dve oštrice. Kada masovno testirate, pronaći ćete više ljudi. Zato sam rekao mojim ljudima: „Molim vas usporite testiranje“, rekao je Tramp na skupu, prenosi Tanjug.

Neimenovani zvaničnik Bele kuće kazao je kasnije da se „predsednik očigledno šalio“.

Tramp je tokom govora upotrebio i izraz koji aludira na to da virus korona potiče iz Kine.

Objašnjavajući da virus ima više imena od bilo koje druge bolesti, on je spomenuo izraz „kung flu“ (kung grip), što označava grip koji je došao iz zemlje kung-fua, prenose američki mediji.

Američki predsednik se osvrnuo i na antirasističke proteste širom zemlje, kritikujući novi trend rušenja statua ličnosti iz kolonijalne ere.

„Ludačka levičarska rulja pokušava da vandalizuje našu istoriju, da uništi naše spomenike, naše divne spomenike, da ruši statue i da kažnjava, neutrališe i muči svakoga ko se ne pokorava njihovim zahtevima da imaju totalnu kontrolu. Mi se ne pokoravamo“, poručio je Tramp, prenosi AP.
Neposredno pre skupa objavljeno je da se u štabu predsedničke kampanje pojavilo šest slučajeva virusa korona, navodi AP.

U skoro dvočasovnom govoru kojim se vratio u kampanju posle tromesečne pauze zbog pandemije, Tramp je napao i medije, „levičarske radikale“, za koje je rekao da preuzimaju ulice Amerike, kao i svog rivala na predstojećim izborima, bivšeg američkog potpredsednika Džoa Bajdena, koga je opisao kao „slabog i mentalno nesposobnog“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar