U trendu

Trkulja: Koncert posvećujem preminulom kumu Aleksandru Banjcu

BEOGRAD – Koncert Slobodana Trkulje i „Balkanopolisa“ pod nazivom „Bal pod maskama“ biće održan 30. maja u beogradskoj Kombank dvorani, a svetski cenjeni multiistrumentalista za Tanjug kaže da koncert posvećuje svom prerano preminulom kumu Aleksandru Banjcu.

Pođednako hvaljen od publike i vetske kritike,Trkulja je kao solista sarađivao sa svetskim umetnicima poput Marize, Dalarasa, Olete Adams, Josipe Lisac, s proslavljenim, holandskim Metropol orkestrom, te vrhunskim džez i filharmonijskim orkestrima.

Pamte se njegovi nastupi u Kini, gde uživa veliku popularnost, posebno pred 30.000 posetilaca u okviru EXPO izložbe u Šangaju.

Potom na BBC-ju i u programu Evrovizije gde je njegove nastup pratio auditorijum od preko 100 miliona gledalaca; do nedavnog nastupa „Balkanopolisa“ u novogodišnjem programu u Kini, gde ih je gledala neverovatna milijarda gledalaca.

Jedan je od ambasadora za kulturnu saradnju Srbije i Kine i kreativni ambasador Srbije.

Trkulja za Tanjug kaže da predstojeći koncert poseban jer ga sa bendom čeka godinu dana, tri meseca i 22 dana.

„Sada je izvesno da će ‘Balkanopolis’ izaći na scenu posle otkazivanja, pomerenja i ponovnog zakazivanja koncerta koji je za nas mnogo važan. Radujemo se ovom nastupu mnogo više nego bilo kom ranije“ kazao je Trkulja i dodao da neće biti popustljivosti prema ljudima koji dođu na koncert bez ideje da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera.

Kako kaže koncert 30. maja u Kombank dvorani biće zaista bal pod maskama.

„Neprijatno je da se maske nose preko lica za vreme koncerta, ali ne nužno i obavezno. Apelujem da ljude koji planiraju da dođu nas vide i slušaju, da bukvalno shvate naslov koncerta. Ko ne veruje u ‘Bal pod maskama’, neće biti u prilici da ostane na koncertu“, direktan je Trkulja.

Prema njegovim rečima, pandemija ga je odvojila od scene ali približila porodici.

„Proveo sam mnogo vremena kod kuće i nauživao se sa porodicom. Koliko je divno putovati svetom i svirati u džungli u Maleziji, Iranu, obići pola Kine… toliko je divno biti kući bez organizacije koncerta. Posvetio sam se supruzi i deci bez stresa“, kazao je Trkulja i dodao da ga je pandemija naučila da još više ceni nastupe s bendom.

„Našao sam vremena i da se posvetim istrumentima, ali i da smišljam novu muziku sa bendom“, kazao je Trkulja.

Cenjeni muzičar napominje da je pandemija uzela ogroman danak u izuzetnim umetnicima.

„Zaraza korona virusom odnela je mog kuma i izuzetnog muzičara Aleksandra Banjca. Bio je najbolji kum na svetu. Koncert posvećujem svom rano preminulom kumu. Za nas hrišćane je smrt prevaziđena kategorija i znamo da je Banjac već tamo gde treba da bude“, rekao je Trkulja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.