Tužilaštvo istražuje ima li propusta u nabavci vakcina

PODGORICA – Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet i istražuje ima li propusta bivše vlasti zbog kojih je došlo do zastoja u nabavci vakcina protiv korona virusa, potvrdio je tužilac Milivoje Katnić za podgorički Dan.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović optužila je ranije prethodnika Kenana Hrapovića da je zbog njegovih propusta došlo do zastoja u nabavci vakcin.

Katnić kaže da je predmet u fazi izviđaja i da će tužilaštvo u najkraćem roku proveriti sve navode aktuelne ministarke zdravlja, prikupiti dokaze i odrediti se prema njima.

Danu je prethodno iz Osnovnog državnog tužilaštva odgovoreno da ovaj slučaj nije u njihovoj nadležnosti.

Borovinić Bojović je novinarima ranije rekla da je Hrapović odgovorio samo na prvi mejl Ambasade Poljske, 18. avgusta, ali ne i na drugi koji je došao dva dana kasnije sa zahtevima za dodatnim objašnjenjima i pitanjima.

Bivši ministar, rekla je ona, nije smatrao da je na taj bilo neophodno odgovoriti.

Dodala je i da se Ambasade Poljske obraatila novoj vladi 31. decembra prošle godine novim mejlom i da je istog dana dogovor o nabavci vakcina sklopljen.

Crna Gora do danas nije dobila nijednu vakcinu proti korona virusa, nadležni očekuju da prvi kontigent stigne krajem januara ili početkom februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.