U trendu

U Austriju „uvezeno“ 6.400 zaraženih

BEČ – Austrija se ovih dana, a takav slučaj će biti i u naredne dve nedelje, suočava s velikim talasom povratnika sa odmora, što sa sobom ne donosi samo gužve na granici, već, kako se pokazalo, i povećanje broja zaraženih od korona virusa.

Povratak sa odmora, navodi Agencija za zdravstvo i bezbednost namirnica (AGES), predstavlja opasan „turbo“ za rasplamsavanje četvrtog talaca infekcije.

Samo prošle nedelje u Austriji je zabeleženo 5.912 novih slučajeva infekcije kovid 19, a od tog broja svaki treći, to jest 32,1 odsto, povezan je sa boravkom u inostranstvu.

Broj „uvezenih“ infekcija neprestano raste, jer udeo obolelih koji su infekciju „zaradili“ izvan zemlje pre dve nedelje bio je na „svega“ 25,7 odsto.

Što se bliži kraj letnjeg raspusta, a škole na istoku Austrije ponovo počinju sa radom od 6. septembra, to će biti sve više povratnika sa odmora.

Prema podacima AGES-a, najviše infekcija „uvezeno“ je iz Hrvatske.
Do sada je 1.667 zaraženih povratnika sa odmora boravilo u Hrvatskoj.

Na drugom mestu je Španija sa 814 „uvezenih“ slučaja.

Ukupno se do sada u Austriju sa letnjeg odmora u inostranstvu sa koronom vratilo 6.406 osoba.

Kada je reč o Balkanu, i iz tog regiona raste sve više broj „uvezenih“ slučaja.

Listu po broju zaraze predvodi Severna Makedonija odakle je 318 lica „uvezlo“ koronu prošle nedelje, a samo sedam dana ranije bilo ih je još 43.

Ukupno gledano, prošle nedelje se 1.154 lica vratilo sa Balkana sa koronom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.