U bolnici u San Hozeu žarište korone zbog božićnog kostima?

SAN HOZE – Radnik bolnice obučen u kostim nasmejanog božićnog drveta crvenog nosa prošao je odeljenjem u bolnici u San Hozeu na Božić, kako bi razveselio ljude, medutim, nekoliko dana kasnije na tom mestu izbilo je žarište, pa se 44 ljudi inficirano korona virusom, a jedna osoba je preminula.

Bolničari istražuju da li je žarište nastalo zbog kostima koji je bio napunjen vazduhom i gde su se možda zakačili patogeni korona virusa, pa su 44 medicinara bila pozitivna na testiranju između 27. decembra i 1. januara, preneo je Los Anđeles Tajms.

„Ako je bilo izloženosti virusu, to je bilo potpuno nenamerno, čist akcident, jer osoba koja je nosila kostim nije imala kovid simptome i samo je želela da podigne raspoloženje ljudima oko sebe u vrlo stresnom trenutku“, rekla je Ajrin Čavez, potpredsednik i menadžer Kajzer Permanente San Hoze medicinskog centra.

Ona je dodala da čitava situacija treba da nas sve podseti da je virus svuda oko nas i često bez simptoma, tako da, poručila je, svi moramo biti na oprezu.

„Više ne smemo da dozvolimo kostime napunjene vazduhom u bolnici“, rekla je ona.

San Francisko kronikls je danas izvestio da je jedan njihov radnik, koji je najverovatnije zaražen u bolnici, preminuo od korona virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.