U februaru nastavak sudjenja Netanjahuu za korupciju

Sudjenje za korupciju premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu biće nastavljeno 8. februara nakon što je nedavno odloženo zbog pooštrenih restrikcija usred pandemije korona virusa, najavio je danas jerusalimski okružni sud.

Kako je navedeno očekuje se da se Netanjahu pojavi na saslušanju, a nastavak sudjenja prvobitno je bio planiran za 13. januara.

Netanjahu je optužen za prevaru, zloupotrebu položaja u tri slučaja, uključujući mito u jednom od njih, ali poriče da je bilo šta loše učinio i tvrdi da je žrtva „lova na veštice“ neprijateljskih medija, policije i pravosudnih zvaničnika.

U Izraelu su na snazi treće restrikcije širom zemlje što je navelo sud da odloži nastavak sudjenja.

Ta zemlja se nedavno suočila sa ponovnim naglim porastom broja zaraženih uprkos jednoj od najbržijih kampanja vakcinacije protiv novog virusa, započetoj 20. decembra.

Oko 20 procenata od 9,3 miliona stanovnika Izraela je već primilo prvu od dve doze vakcine i Netanjahu je rekao da je Izrael osigurao dovoljno vakcina da do kraja marta imunizuje sve odrasle Izraelce.

Sudjenje Netanjahuu će početi pred parlamentarne izbore zakazane za 23. mart, četvrte za manje od dve godine i očekuje se da će njegovi pravni problemi biti jedna od glavnih tema tokom izborne kampanje iako on brzu vakcinaciju nastoji da istakne u nastojanju da ponovo bude premijer.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.