U Kantonu Sarajevo 142 novozaraženih, preminule dve osobe

SARAJEVO – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje KS, u protekla 24 sata potvrđena su 142 nova slučaja zaraze korona virusom u Kantonu Sarajevo.

Ovaj broj je rezultat analize sprovedene nad 684 uzorka prikupljena u periodu od 8. do 12. decembra ove godine.

U isto vreme, 203 osobe su se oporavile od zaraznog oboljenja kovid-19, što je podatak koji i dalje potvrđuje nastavak pozitivnog trenda, prema kojem je na teritoriji Sarajeva registrovan veći broj oporavljenih u odnosu na broj novozaraženih osoba, navodi portal Kliks.

Na klinikama i u Izolatorijumu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima (156) i Opštoj bolnici (81) hospitalizovane su 237 osobe, od kojih deset pacijenata koristi mehaničku podršku respiratora pri disanju.

Na neinvazivnoj ventilaciji nalazi se 27 pacijenata.

Sa ovog bolničkog lečenja otpušteno je devet osoba.

Nažalost, desila su se i dva smrtna ishoda, tako da je broj preminulih prouzrokovan korona virusom povećan na 318 osoba.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 2.480 slučajeva zaraze korona virusom.

Od 30. januara do 12. decembra ove godine ukupno je registrovano 22.265 zaraženih osoba korona virusom, od kojih se 19.467 oporavilo.

„Kako bi smanjili opasnost zaraze korona virusom, pored pravilnog nošenja maske vrlo je bitno držati fizički razmak, često i temeljn prati i dezinfikovati ruke, kao i izbegavati dodirivanje očiju, usta i nosa“, naglasili su iz Zavoda za javno zdravlje KS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.