U trendu

U Nišu i dalje duplo manje venčanja nego pre epidemije

Smanjenje broja obolelih od korona virusa i ublažavanje mera za suzbijanje epidemije uticali su na to da u Nišu poraste interesovanje za venčanja, ali, za sada, to nije u značajnoj meri.

Prošlog vikenda venčalo se 27 parova, a narednog će to učiniti 23 para, dok je pre izbijanja epidemije u ovo doba godine u Kući za venčanje vikendom bilo organizovano izmedju 40 i 50.

Matičar Vesna Djikić kazala je za agenciju Beta da se mladenci interesuju pre svega za sklapanje braka u restoranu, ali Krizni štab za borbu protiv korona virusa to još nije dozvolio.

„Za sada su još dozvoljena samo venčanja u Kući za venčanje i u kancelariji u zgradi u Ulici Nikole Pašića“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, od početka godine u Nišu je bilo ukupno 354 venčanja, a prošle godine svega 204.

„Tokom prošle godine otkazano je najmanje 200 venčanja. Poredjenja radi u 2019. godini evidentirali smo 1.384 brakova, a 2020. godine 955. Mnogi su odložili venčanja, jer su u medjuvremenu dobili bebu, pa će se venčati kada detetu budu slavili prvi rodjendan“, izjavila je Djikić.

Medju brakovima koji se evidentiraju u Nišu, dodala je Djikić, nalaze se i oni koje su srpski državljani sklopili u inostranstvu. Najviše takvih venčanja bilo je u zemljama u susedstvu – Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, kao i u Sloveniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj i Švedskoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.