U trendu

U Novom Pazaru dug za odnošenje smeća 325 miliona, za poreze i doprinose više od 44 miliona

Novopazarci i pravna lica za odnošenje smeća duguju Javno komunalnom preduzeću (JKP) Gradska čistoća 325 miliona dinara, rečeno je za Radio Sto plus u tom preduzeću.

Osim toga, dugovanja za poreze i doprinose radnicima iznose više od 44 miliona dinara.

Direktor JKP Gradska čistoća Armin Mehović rekao je za taj radio da je naplata dugovanja bolja u poslednjih sedam meseci i da se tokom tog perioda dug smanjio za više od 35 miliona dinara.

„Krajem oktobra prošle godine dug je iznosio više od 360 miliona dinara, i od tada do danas smo ostvarili bolju naplatu, iako još uvek nismo zadovoljni“, rekao je Mehović.

On je kazao i da je korisnicima njihovih usluga omogućen reprogram duga u tri do deset rata u zavisnosti od visine dugovanja.

Mehović je naveo i da je to javno preduzeće u poslednja četiri meseca smanjilo dug za poreze i doprinose zaposlenih za oko 13 miliona dinara.

„Taj dug trenutno iznosi više od 44 miliona, dok su krajem januara dugovanja bila 57 miliona dinara. Dug za poreze i doprinose zaposlenih povećao se u toku pandemije korona virusa kada javnim preduzećima nije bilo omogućeno odloženo plaćanje tih obaveza“, izjavio je Mehović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.