U trendu

U Obrenovcu se gradi novi zdravstveni objekat

OBRENOVAC – U opštini Obrenovac u toku su radovi na izgradnji novog zdravstvenog objekta – dijagnostičkog centra koji će građanima te opštine omogućiti različite specijalističke preglede, ranije zakazivane u zdravstvenim ustanovama na području Beograda.

Reč je o investiciji vrednoj 80 miliona dinara koja će učiniti dostupnijim neophodne zdravstvene usluge svim građanima Obrenovca.

Objekat će, navodi se na sajtu te opštine, biti opremljen modernom medicinskom opremom sa vozilima dostupnim za građane tako da će, pored svih kapaciteta kojima raspolaže Dom zdravlja Obrenovac, biti podrška zdravstvenom sistemu.

Dodaje se da će novi objekat biti pre svega poliklinika, ali da će, ukoliko potraju problemi u zdravstvenom sistemu izazvani pandemijom korona virusa, biti u funkciji kovid bolnice dok traju vanredne okolnosti.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković kaže da je u dogovoru sa Ministrarstvom zdravlja definisana namena objekta da nakon pandemije, bude u službi svih pacijenata u Obrenovcu.

Više od 10.000 pregleda tokom godine Obrenovčani obave u Beogradu, naveo je Čučković i dodao da će u novom objektu zdravstvene usluge jednom nedeljno, subotom, biti dostupne i građanima koji ne poseduju zdravstvenu knjižicu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.